Cordwainer

Kwaliteits schoenen maken is een moeilijke job die veel expertise vereist. Slechts weten hoe een schoen gemaakt wordt is niet genoeg. Een goede schoenmaker moet de kennis hebben om het juiste leer te selecteren en op de juiste manier te snijden, creëeren van de leest en perfect handmatig de delen aan elkaar te stikken zodat het leer, de leest en zool een perfect geheel worden. Alles dus, gemaakt met de hand volgens het perfecte proces.

Cordwainer schoenen worden volgens het exclusieve "goodyear welt" proces gemaakt. Het upper wordt op de leest gemonteerd en vast geniet op de leest, een leren rand wordt gemonteerd. Tussen de binnenzool en buitenzool wordt een kurkpasta aangebracht, hierna wordt de buitenzool gemonteerd dmv stikken. Deze constructie zorgt voor een duurzaam en zeer comfortabel product dat door deze constructie zich zet naar de voeten.

Cordwainer heeft ook een bijzonder fraaie, modieuze vintage lijn voor dames en heren.

Het Cordwainer team bestaat uit kunstenaars en meesters in het schoenenvak, de thuishaven is Almansa het schoenen mekka in Spanje.

De geur en uitstraling van het leer, de fabriek, de geur van de creme, de afwerking, geven Cordwainer de speciale look and feel.

Cordwainer opnemen in je assortiment?

Ben je benieuwd naar de collectie van Cordwainer of wil je deze graag opnemen in je assortiment?
Breng dat gerust een bezoek aan onze showroom. Vul het contactformulier in voor het maken van een afspraak.

Ben je consument en wil je de schoenen van Cordwainer graag zelf dragen?


Zoek in onze store locator de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt.